Ravintolat Faro ja Gimis aloittavat Suosituimmat annokset -juttusarjan

Ravintola Gimiksen punajuurilohi (vas.) ja ravintola Faron fish’n’chips.

 

Ruoholahden Sanomat käy kerran kuussa syömässä kahden ravintolan suosituimmat annokset.

 

Ravintola Faro sijaitsee näkvällä paikalla Ruoholahden kanavan varressa, tai oikeastaan sen päällä, Ruoholahdentorin kupeessa. Tunnelma sisällä ja maisema ulkona on rauhallinen.

Faroa pyörittävät Jussi ja Ville Forsman. Heillä on myös toinen merihenkinen ravintola, Blue Peter Lauttasaaressa.

 

Ravintola Gimis sijaitsee Radisson Blu Seaside -hotellin yhteydessä Ruoholahdenrannassa. Se palvelee niin hotellivieraita kuin paikallisia asukkaitakin. Listalla on mun muassa lähialueilta pyydettyä kalaa.

 

Suosituin annos -sarjassa käymme alueen ravintoloissa ja tilaamme henkilökunnan mukaan suosituimman annoksen. Koska burgeri on monesti listan suosituin, valitsemme joskus toiseksi suosituimman. Tämä on ravintolapalstan ensimmäinen osa.

 

 

 

Faro

Mikä Fish’n’chips 21,50 euroa

Mitä siinä on Uppopaistettuja kalanfileitä, tartar-kastiketta, muhennettuja herneitä ja lohkoperunoita.

Ravintolan kommentti ”Annos on ollut Faron listalla keväästä 2014 lähtien. Tämä on myös lasten suosikki, ja käy hyvin jaettavaksi.”

Missä Kellosaarenranta 2

 

Gimis

Mikä Punajuurilohta 25,50 euroa

Mitä siinä on Kirjolohta, perunamuusia, paistettuja punajuurilohkoja, kermaista valkoviinikastiketta ja parsakaalia.

Ravintolan kommentti ”Suosituin eli myydyin annos on Bistron burgeri. Naisten suosikki on punajuurilohi kotimaisesta Benella-kirjolohesta.”

 

Tämän jutun – ja monta muuta – löydät 30.9. 2017 ilmestyneestä Ruoholahden Sanomista. Lehti jaetaan kerran kuussa Ruoholahteen, Jätkäsaareen, Lauttasaareen ja näiden lähialueille.

 

Ruoholahden Sanomat