Murtajalla syöt kuin levyseppähitsaaja

Teksti ja kuva: Rauno Hietanen

Lounasravintola Murtajan salaattipöytää. Kaikille avoimelle puolelle mahtuu kerralla noin sata ruokailijaa.


Hernesaaren  puolella pääsee lounaan yhteydessä vilkaisemaan Helsingin telakan arkea. Aiemmin vain telakan väelle auki ollut telakkaruokala Murtaja osoitteessa Laivakatu 1 on vuodesta 2022 palvellut myös kaikkia muitakin.

Buffetlounaalla on tarjolla on kotiruokatyyppisiä vaihtoehtoja, kertoo Murtajan ravintoloitsija Teemu Lahti.

”Lihapullista leikkeleisiin, ja välillä on esimerkiksi kebabia ja curryä.”

 Lihapadat ovat kelvanneet. Tiistaisin on usein kalapäivä, ja paistettu kala taitaa olla suosituin ruoka, Lahti uskoo. 

”Toimihenkilöitäkin täällä käy syömässä, mutta suurin osa ruokailijoista on duunareita.”

Lounspöydän hinta on 11,90 euroa ja siihen sisältyy salaattipöytä, kaksi lämminruokavaihtoehtoa lisukkeineen, sekä kahvi. Torstaisin on lisäksi hernekeittoa ja pannukakkua.

Murtajan ruokasali on jaettu kahteen osaan, välissä kulkee naru. Toinen puoli on telakan väelle eli muun muassa levyseppähitsaajille, levysepille, hitsaajille, sähköasentajille, suunnittelijoille, putkiasentajille, palomiehille ja työnjohtajille. Heillä on oma sisäänkäynti ravintolaan, ja oma sopimushinta lounaalle. 

Helsingin telakan Jarmo Saramies on juuri lopettelemassa lounasta Murtajalla. 

”Tässä näkee telakkamiljöötä, telakkalaisia, laivojen pienoismalleja. Ja hyvät maisemat”, Saramies luettelee merellisen lounaspaikan puolia.

Lisätiedot:  telakkaruokala.fi

Juttu on julkaistu marraskuun 2024 printtilehdessä. Kyseinen lehti aukeaa TÄSTÄ