Tekstitetty teatteri toimii, kunhan vilkuilee kännykkäänsä

Teatteriesityksen seuraaminen ja oman puhelimen valjastaminen tekstitykseen on vaivatonta. Kuva Viirus-teatterin esityksestä Pelikanen huhtikuussa 2022.
(kuva: Rauno Hietanen)

Käännökset ilmestyvät puhelimen ruudulle kuin taikaiskusta. ”Teknisesti tämä ei ole mitenkään vaativa työ, mutta pitää olla todella tarkkana, että pysyy mukana repliikeissä.”

Kännykkä on polvien päällä. Näyttö on musta. Välillä tekee mieli napauttaa näyttöä varmistaakseen, että tekstityspalvelu on varmasti päällä.

Kun näyttelijä avaa suunsa ja päästää ilmoille ruotsia,

Lue lisää…

Jätkäsaaren peruskoulun oppimateriaali­käytännöt huolestuttavat huoltajia

Jätkäsaaren peruskoulussa koulukirjoja käytetään vain joissain aineissa. Silloinkin kirjat ovat usein vanhoja ja huonokuntoisia, eikä edes tehtäväkirjoihin saa tehdä mitään merkintöjä. (kuva Pipsa Sinkko-Westerholm)

Jätkäsaaren peruskoulun oppilaiden huoltajat kokevat koulun oppimateriaalikäytännöt sekaviksi ja puutteellisiksi. Huoltajat ovat päätyneet ostamaan lapsilleen omia kirjoja. Rehtorin mukaan kirjat ovat vain osa kokonaisuutta.

Puutetta kirjoista, tehtäväkirjoja, joihin ei saa tehdä merkintöjä, ryttyisiä monisteita, epätietoa läksyistä. Jätkäsaaren peruskoulun oppilaiden huoltajat kokevat,

Lue lisää…