Tämä mies veistää ja työstää Jätkäsaaren kiviteokset

Olli Mantereen teos Lämmin kohtaaminen Malagankadun aukiolla. Kivissä on sisäänrakennettu lämmitys kohdassa, jossa kivet ovat lähimpänä toisiaan. (kuva: Rauno Hietanen)

Kuvanveistäjä Olli Mantere toteutti Jätkäsaareen kuusiosaisen teossarjan. Sarjan neljäs teos Lämmin kohtaaminen asennettiin Malagankadun aukiolle loppuvuodesta 2021. Tänä vuonna Livornonkadulle asennetaan teos nimeltä Skutsi.

Jätkäsaarenkujan viimassa on talvella jäätävän kylmä. Malagan aukiolla mieltä lämmittää Olli Mantereen uusin veistos Lämmin kohtaaminen. Se saatiin paikalle loppuvuodesta 2021.

Lue lisää…

Ruoholahden lekkipuistoon tulee koodariteema

Ruoholahden leikkipuistoon tulee teemallisia erikoisleikkivälineitä, jotka suunnitellaan ja toteutetaan lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden mukaan. (kuva: Näkymä Oy)

Leikkipuisto saa erikoisleikkivälineet, jotka suunnitellaan ja toteutetaan lastenkirjailija Linda Liukkaan ideoiden pohjalta. Arkkitehtitoimisto Näkymä vastaa suunnittelusta.  

Monitoimitorni, karuselli, trampoliini, frisbeegolf-kori.

Muun muassa tätä on luvassa, kun Ruoholahden leikkipuisto uudistuu.

Helsingin kaupungin puistosuunnitelmaluonnokseen voi nyt tutustua täällä . Suunnitelmaa voi kommentoida 1. maaliskuuta asti.

Lue lisää…

Karibianaukion katusuunnitelmaluonnos vielä nähtävänä ja kommentoitavana

Karibianaukio on vielä rakentamaton uusi katuaukio Jätkäsaaressa, joka sijoittuu Saukontorin ja Saukonlaiturin läheisyyteen. Sijainti on merkitty punaisella renkaalla oheiseen karttaan.

Karibianaukion vieressä on muun muassa Saukonpaaden modernisti muotoiltu pysäköintitalo.

Kadun suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan. 

Katusuunnitelmaluonnokseen voi tutustua 8. helmikuuta 2022 asti tästä linkistä

Samassa yhteydessä kaupunki laatii korjaussuunnitelmia Karibianaukioon rajautuvasta rantamuurista.

Lue lisää…

Kaapelitehtaan uusi lasinen aula toimii myös näyttelytilana

Kaapelitehtaan juuri avattu uusi sisääntuloaula on nimetty Lasipihaksi. Se on 50 metriä pitkä ja 16 metriä leveä tila, jossa on tarkoitus järjestää myös näyttelyitä ja tapahtumia. (kuva: Karoliina Eerola)

Ruoholahden Kaapelitehtaan eteen valmistuneen Tanssin talon avajaisia vietetään tällä viikolla. Talon ja koko Kaapelitehtaan uusi sisääntuloaula eli Lasipiha avattiin tammikuussa. 

Kaapelitehtaan Lasipiha on vaikuttava rakennelma. Puolen sisäpihan katteeksi rakennettu valtava lasinen aula on kymmenen metriä korkea,

Lue lisää…