Jätkäsaarenlaiturin lisäkaista ihmetyttää arkkitehtia

Suunnitelma sulkisi moottoriveneiltä reitin Ruoholahden kanavaan. Arkkitehti Matti Saksasen mukaan risteyksen suunnitelma on ristiriidassa kaupungin oman strategian kanssa. 

Neljäs autokaista pois Jätkäsaaresta on suunnitteilla tähän risteykseen, aivan Matti Saksasen selän taakse. Kaide, johon Saksanen nojaa, siirtyisi muutamia metrejä merelle päin. (kuva: Rauno Hietanen)

Arkkitehti Matti Saksanen katselee Jätkäsaarenlaiturin ja Mechelininkadun risteystä. Ja ihmettelee.

 ”Tässä on nyt kolme kaistaa ulos Jätkäsaarenlaiturista, joista kaksi kääntyy vasemmalla ja oikeanpuoleisin kaista kääntyy sekä oikealle että vasemmalle”,

Lue lisää…

Selkämerenkadulle tulossa suojatie­korotuksia ja pyörätiemuutoksia – kadun rooli läpiajotienä muuttunut

Selkämerensillan ajorataa aiotaan kaventaa 5,5 metriin, minkä toivotaan hillitsevän ajonopeuksia kadulla. Sillan pohjoispäädyn liikennevalot poistuvat, kun suojatie korotetaan. (kuva: Helsingin kaupunki)

Selkämerenkadulle on suunnitteilla muutoksia.  Suurimmat muutokset koskevat pyöräilyn siirtoa ajoradalle ja korotettujen risteysalueiden ja suojateiden rakentamista. Tehtävillä muutoksilla halutaan parantaa kadun liikenneturvallisuutta. 

Suunnitelmassa suojatiet Selkämerenpolun ja Ruoholahdenpuiston pohjoisreunan kohdalla Selkämerensillan pohjoispäässä korotetaan, samoin Messitytönkadun risteysalue korotetaan.

Selkämerensillan pohjoispään liikennevalot poistetaan suojatien korotuksen yhteydessä.

Lue lisää…

Lukonmetsästys poiki ennätys­määrän vastauksia

Lukonmetsästys on ohi. Lukko oli kiinni polven korkeudella Välimerenkadun ylittävän Rokkiporkkana-sillan aidassa.
(kuva: Rauno Hietanen)

Kolmatta kertaa järjestetty kisa oli suositumpi kuin koskaan. Yhteensä 60 lukijaa löysi lukon.

Marraskuussa järjestetty lukonmetsästys on päättynyt. Toimitus sai yhteensä 60 valokuvaa onnistuneesta löydöstä määräaikaan mennessä. 

Vastauksista 40 tuli Facebookin kautta ja 20 toimituksen sähköpostiin. 

Osallistujien kesken suoritettiin arvonta joulukuun alussa. Arpaonni osui jätkäsaarelaiselle Ari Alkiolle.

Lue lisää…

Kerro mielipiteesi Ruoholahden kelluvista kerrostaloista

Kelluvat talokorttelit havainnekuvassa.

Ruoholahteen suunnitellaan kelluvia kerrostaloja Tammasaarenlaiturin alueelle. Kaupunki kyselee asukkaiden mielipidettä hankkeesta ennen kehittämisvarauksen hyväksymistä sille. 

Tammasaarenlaiturin edustalle on suunniteltu vedenpäällistä asuntorakentamista eri muodoissa. Nykyisen hiililaiturin alueelle on perinteistä asuntorakentamista suunniteltu noin 30 000 kerrosalaneliömetriä. 

Suoraan meren päälle rakennettavia asuntoja tulisi noin 60 000 kerrosalaneliömetriä. Näistä puolet olisivat kelluvia kerrostaloja ja puolet pilarilaatan päälle rakennettavia asuntoja. Kyse on siis huomattavan suuresta hankkeesta.

Lue lisää…